Thursday, April 24, 2008

Gud tror inte på ateister



Under våren jobbade jag med att översätta en bok av en favoritförfattare. Han heter Ray Comfort är en förebild när det gäller att tjäna Gud som evangelist. Boken är riktad både till ateister och kristna. I slutet av boken finns en ypperlig undervisning om lagens (10 budordens) funktion i evangelisation.

Så här står det om boken på www.gospelmedia.se där du för övrigt kan beställa boken för 99 ynka kronor:

"GUD TROR INTE PÅ ATEISTER. Tvärtemot vad många menar, kan Guds existens bevisas – helt och fullt, vetenskapligt och utan hänvisning till tro eller Bibeln. Det är också möjligt att bevisa att Bibeln är övernaturlig. Denna bok gör just detta.
Den visar också att ateisten egentligen inte finns, avslöjar agnostikerns motiv och styrker den troende.
”Gud tror inte på ateister” är en radikal bok och Ray Comfort stryker inte medhårs! Han utmanar ateister, agnostiker och den som redan är troende får ett väckelsebudskap.
Denna bok är skarpsinnig rolig och utmanande.

Mjukband, 157 sidor.

Ray Comfort är en brinnande evangelist från Nya Zeeland. Han var en stark motståndare till kristen tro men blev frälst som 22-åring. Comfort har tillsammans med den kristne skådespelaren Kirk Cameron (Left Behind) startat Way of the Master (www.wayofthemaster.com) för att träna evangelister. Comfort har skrivit över 60 böcker och hans organisation Living Waters sprider varje år flera miljoner traktater. Comfort har utlovat 1000 dollar till den som kommer på honom med att inte ha traktater på sig när han är bland folk. Comfort har debatterat mot Ron Barrier, talesman för American Atheists, som kallar ”Gud tror inte på ateister” för ”den där idiotboken!”.

2 comments:

Anonymous said...

Gå gärna in på:

http://www.vaknasverige.se/gud_tror_inte_pa_ateister.html

...där kan du läsa lite ur boken online.

Mvh Vakna Sverige!

Anonymous said...

Och jag kan starkt rekommendera boken "Illusionen om Gud" för dig. En jättebra bok skriven av en ateist. Kanske det kan få dig att ändra uppfattning om kristendomen.