Sunday, October 5, 2008

Spännande seminarium om Islams rötter

ISLAMS RÖTTER
Ni är välkomna till ett intressant seminarium med Broder Mose. Mose kommer ursprungligen från Nordafrika där han växte upp i en muslimsk familj. I tjugoårsåldern hamnade han i Sverige. På ett kristet hotell fick han en bibel på arabiska. Det blev början till hans omvändelse och hans kristna tro.
Tid: Lördag den 11 oktober kl. 14.00
Lokal: Vallhamrakyrkan, Partille
Arrangörer: Församlingen Agape och Vallhamrakyrkan

Broder Mose medverkar även sönd. 12 okt kl 11.00 i gudstjänsten i Agape, Kviberg. Mose är noga med att påpeka att syftet med seminariet inte är att svartmåla islam, utan att försöka förstå dess bakgrund och komma in i muslimernas religiösa värld för att kunna nå dem med frälsningen i Jesus Kristus.

I seminariet ger han en historisk bakgrund. Han berättar hur Koranen kom till och hur den är uppbyggd. Med egen erfarenhet berättar han hur muslimer tänker om oss kristna och vilka erfarenheter i historien de har av ”oss”. Han berättar hur man raserar fördomar för att sedan ge dem ett rakt evangelium. Muslimer kan som regel en del om vår kristna tro, men det finns några frågor och missuppfattningar som man behöver komma igenom för att de ska kunna ta emot Jesus som sin Frälsare. Mose ger några nycklar till muslimernas hjärtan.

Se fram emot en mycket givande eftermiddag!

No comments: