Tuesday, May 29, 2007

En händelserik helg



I helgen fick vi draghjälp med evangelisationen. Fyra av ledarna för Kilometro Cero i Madrid kom på snabbvisit till Göteborg för att predika, prata med folk, be och rekognosera inför konferensen i juni. På fredagkvällen hade vi ett skönt team på 10-12 personer. Det regnade när vi parkerade bilen, men bara en stund efter vi anlänt till Brunnsparken så slutade det helt. Maritza från Madrid sjöng några av sina egna sånger som hon inför denna resa översatt till engelska. Det var lite trögt att få folk att stanna, men när Dan West sedan hoppae upp på "lådan" för att predika tilltog intresset. Han berättade om hur han när han var i Costa Rica sett en apa med bara en hand. Dan frågade apans ägare varför det var så. Mannen berättade att det skett när apan skulle fångas in. Och så förklarade han hur det går till när man fångar en apa på Costa Rica. Man tar en kokosnöt, borrar hål i den och tömmer den på innehåll. Sen borrar man ett annat hål i andra änden och där knyter man fast ett snöre som man sedan binder till ett träd. I kokosnöten lägger man sedan nötter och torkad frukt. Snart kommer det en hungrig apa som sticker in handen för att gripa tag om godiset där inne. Men när apan knyter sin hand så blir näven för stor för att kunna dra ut ur kokosnöten och apan är fast. Men den släpper inte maten utan håller hårt fast vid den, även när jagaren kommer för att fånga den! Och så berättade Dan om att precis så funkar synden. Vi vill njuta av den och vill inte släppa taget. Men om vi inte gör det går vi mot en säker död. Men Jesus har kommit för att sätta oss fria. Människorna som stannat gillade historien och vi fick tillfälle att närmare och mer personligt del evangeliet med människor efter att Dan predikat färdigt.

Senare under kvällen predikade Mau, en 21-årig kille från Mexico som numera bor i Madrid. Mau flydde från Gud när han kom till Madrid, men när han fick höra någon som predikade på torget Puerta del Sol i Madrid överlät han sig på nytt till Jesus. Och nu är han en mycket brinnande evangelist som också fungerar som en av ledarna i arbetet.

Vi nådde många människor genom sångerna och predikan och fick också många bra enskilda samtal. Bland annat pratade min svärmor Christina med en kille som verkligen var sökt av Gud. När hon vittnade grät han så mycket att hon fick ge honom tre näsdukar. Han sa också till henne att hon var sänd av Gud till honom. Christina gav honom sedan en bibel som han tacksamt tog emot.

Vi var även ute på lördag förmiddag. Då var det verkligen massor av folk på stan. Solen verkar få de flesta att lämna sina hem för några timmar på stan. Kevin, Mau och Maritza från Madrid predikade, och det gjorde även jag. Det riktigt skönt att få sån hjälp från detta erfarna team. Gud välsignade även den här dagens arbete. Vi såg ingen ta emot Jesus till frälsning, men vi är övertygade om att det kommer. Snälla du, vill du hjälpa oss att be för alla människor vi har fått nå denna helg! Det är spännande att tjäna en levande Gud...

Jakob

1 comment:

Anonymous said...

I dont really understand Swedish but still just wanted to encourage everybody that reads this blog to rescue souls. God is moving through all Europe, it is so incredible that we can be part of it. Blessings!